Ankor/Drakar vi haft / har

Grålf
Samma täckning som Gråland. Ägaren som vi köpte av sa att denna kommer från genbank. Vi har endast renrasiga blå anka och ällingar som kan köpas. Tillsatt 2019. Behövde en till drake på våra 5 honor. VI hade innan vintern 11 i gruppen men en mink/iller lyckades ta sig in i utegården för ankorna. Vi har sedan dess säkrat upp alla möjligheter för denna att ta sig in. Gråland klarade sig men var irriterad i en dag när Grålf kom till gruppen men det lugnade sig snabbbt. Nu är dom två som vaktar och håller koll.

Gråland
Inköpt 2018, nya gener till poolen. En vaktig och duktig drake. Håller koll när gruppen äter och vaktar. Ägaren säger att de tagit ägg från genbank när de kläckte Gråland. Vi avlar på honom 2019 och framåt.

Fläckis och Grålle 2 drakar som vi först skaffade.

Grålle står längst fram på bilden och har grå/vit täckning av rasen blå anka
Fläckis i bakgrunden, hade lite fläckar på huvudet annars grå vit.

Ällingar från dessa har vi sålt förut. Om ällingar köpes fråga oss =)

Grålle – Blå anka – Renrasig. Köpt 2017 maj/ juni – Borta mars 2018. (Räv/djur).
Väldigt fin täckning men rädd av sig. Höll sig i mitten av gruppen och undvek faror.

Har tidigare haft vaktlar men sålt av dessa.

Vi har nu haft ankor i snart 3 år och är väldigt nöjda med detta. Det som är roligt är att dom är sällskapliga, hackar inte och är taskiga på varandra. De är fina att se på och intressanta när de går omkring i trädgården och nosar runt efter mördarsniglar och annat gott. Vi köpte ällingar en gång cirka 5 stycken. Dom han att bli stora blå ankor men räven tog 3 stycken. 2 drakar och 1 anka. Vi kläckte då upp 9 stycken som vi hade själva. Sen tog en iller 4 stycken. Det är så med fåglar likadant i naturen de är en del av näringskedjan. Vi köpte då två nya drakar Grålf och Gråland.

Om någon skall köpa blå anka av oss kan en bra startgrupp vara cirka 7 stycken. Då har man några extra om det olyckligvis skulle hända något. Sen vet man aldrig vilket kön det blir. Det kan vara en lämplig blandning också med sju stycken, vi har aldrig haft klagomål att det blivit bara drakar eller bara ankor utan det har med tur blivit bra fördelat.
När vi har tillsatt en ny drake i en befintlig grupp har bara den gamla draken jagat den nya i någon timme och gjort upp rang, sedan har det varit lugnt.

Blå anka, köpes ällingar, ällingar köpes, ankor köpes, köpa ankor, hur sköter man ankor, vad har man ankor till, hur många ankor behöver man ha, pool till anka, varför ha ankor?